Το καλάθι μου

Σύνολο: {{order.final_cost}}
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2321 600949
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00
Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 39€ έως 3 κιλά
Συμβουλές για αδυνάτισμα μετά τις γιορτές
Πίσω στην λίστα άρθρων

Συμβουλές για αδυνάτισμα μετά τις γιορτές

Όλοι στις ημέρες των εορτών τρώμε λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα η ζυγαριά να αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα. Αν αποφασίσετε να προσέξετε την διατροφή σας υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρου. Δεν θέλει κόπο αλλά θέλει τρόπο. Διατροφολόγοι μοιράζονται μαζί μας χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να κάνουν την διατροφή σας ‘’παιχνιδάκι’’ και σας βοηθούν στην απώλεια βάρους.

1. Σκεφτείτε ποια είναι τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά και αντικαταστήστε τα σνακ σας με αυτά.

Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν πολλές φυτικές ίνες και σας κάνουν να νιώθετε την αίσθηση του κορεσμού.

2. Αντικαταστήστε τις γαρνιτούρες στα κυρίως γεύματα με λαχανικά. Αντί για ρύζι μαζί με κάποιο κρέας μπορείτε να δοκιμάσετε βραστά ή ψητά λαχανικά, ακόμα και ωμά σε μορφή σαλάτας.

Περιορίστε με αυτόν τον τρόπο τους υδατάνθρακες και το άμυλο που καταναλώνετε. Επίσης, κάποιοι επιλέγουν συμπληρώματα διατροφής για να καλύψουν τις ανάγκες τους για το βασικό αυτό θρεπτικό συστατικό, τον ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΑ.

3. Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά και το ανθρακούχο νερό με ένα φυσικό χυμό ή με νερό με λεμόνι.

Το λεμόνι έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθάει στην απώλεια βάρους. Εκτός της συμβολής στην απώλεια βάρους, τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ενεργοποιεί τη γλουταθειόνη, το κύριο αντιοξειδωτικό του οργανισμού.

4. Για όποιον δεν έχει χρόνο για πολλά γεύματα, υπάρχει λύση!

Πολλές γυναίκες επιλέγουν να τρώνε λιγότερα γεύματα, συγκεκριμένα πρωϊνό και μεσημεριανό για να διατηρούν τη γραμμή τους. Το μυστικό τους είναι ένα θρεπτικό πρωϊνό και ένα μεσημεριανό βασισμένο στη πρωτεΐνη και τα καλά λιπαρά! Όταν πλησιάζει η ώρα του δείπνου επιλέξτε κάτι ελαφρύ και απολαύστε έναν αναζωογονητικό και ξεκούραστο ύπνο για να γεμίσεις τις μπαταρίες σας.

Μπορείτε να προμηθευτείτε πρωτεΐνες σε σκόνη ή σε κάψουλες από τα φαρμακεία.

5. Βγάλτε το ορατό λίπος από τα κρέατα.

Εφόσον το βλέπετε καλό θα ήταν να το αποφεύγετε. Βγάλτε για παράδειγμα την πέτσα από το κοτόπουλο, όσο νόστιμη κι αν είναι, καθώς επίσης το λίπος από το χοιρινό και το μοσχάρι. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα κρέατα όπως τα λουκάνικα ή τα μπιφτέκια γιατί σίγουρα δεν ξέρετε τι κρύβουν μέσα τους.

6. Αναρωτηθείτε αν πεινάτε ή διψάτε

Μετά από ένα γεύμα θα πρέπει να αισθάνεστε καλύτερα-όχι φούσκωμα ή κούραση. Καταναλώστε πολύ νερό αν νιώθετε ατονία ανάμεσα στα γεύματά σας. Οι άνθρωποι συγχέουν μερικές φορές τη δίψα με την πείνα. Έτσι καταλήγουν να τρώνε επιπλέον θερμίδες όταν το μόνο που χρειάζονται είναι ένα παγωμένο ποτήρι νερό. Εάν δεν σας αρέσει το “σκέτο” νερό, δοκιμάστε να προσθέσετε μια φέτα εσπεριδοειδών ή τον χυμό τους. Σκευάσματα όπως το τσάι από μάνγκο ή ροδάκινο έχουν πολύ ωραία γεύση, αλλά μηδέν θερμίδες.

7. Δώστε τον δικό σας χαρακτήρα στα γεύματα που τρώτε.

Προσθέστε μπαχαρικά ή τσίλι στο φαγητό σας για μια ώθηση γεύσης που μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ικανοποιημένοι. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε γεύση, είναι πιο χορταστικά, ώστε να μην τρώτε τόσο πολύ.

8. Χρησιμοποιείστε εναλλακτικές λύσεις εκτός τροφίμων για να αντιμετωπίσετε το άγχος.

Αργά ή γρήγορα, θα αντιμετωπίσετε μια αγχωτική κατάσταση. Αντί να στραφείτε στην τροφή για ανακούφιση αυτού του συναισθήματος, να είστε προετοιμασμένοι με ορισμένες τακτικές που δεν συμπεριλαμβάνουν το φαγητό. Αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την ανάγνωση μερικών κεφαλαίων σε ένα μυθιστόρημα, να ακούσετε μουσικής, ή να πάτε έναν περίπατο. Ακόμα και συμπληρώματα διατροφής που δημιουργούν αίσθηση του κορεσμού ή χαλάρωση μπορούν να βοηθήσουν πολύ σε αυτό το εγχείρημα. Δοκιμάστε χαλαρωτικά βότανα και μπαχαρικά που καίνε το λίπος στο αφέψημά σας.

Extra tips:

Μαζί με το δεκατιανό να πίνετε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι.

Μαζί με το απογευματινό να πίνετε ένα φλιτζάνι ρόφημα κρόκου Κοζάνης.