Το καλάθι μου

Σύνολο: {{order.final_cost}}
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2321 600949
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00
Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 39€ έως 3 κιλά
Φροντίδα προσώπου μετά τον ήλιο
Πίσω στην λίστα άρθρων

Φροντίδα προσώπου μετά τον ήλιο

Η ανάγκη όλων για το ιδανικό μαύρισμα και η πολύωρη παραμονή στον ήλιο ακόμα και με τη χρήση αντιηλιακών στο πρόσωπο και στο σώμα προκαλεί προβλήματα και στο πρόσωπο, και στο σώμα.

Κάποια από αυτά που θα παρατηρεί κι εσύ μετά την θάλασσα και την έκθεση στον ήλιο είναι η αφυδάτωση και ξηρότητα του δέρματος λόγω της απώλειας νερού του σώματός μας στις μεγάλες θερμοκρασίες του ήλιου. Πέρα από την αντηλιακή προστασία που προέχει στην περιποίηση της επιδερμίδας, είναι επίσης απαραίτητη η πλούσια ενυδάτωσή της και κυρίως αμέσως μετά την παραλία. Ρυτίδες που δημιουργούνται από τις ηλιακές ακτινοβολίες οι οποίες επίσης καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα του δέρματος και αυξάνεται ο αριθμός των ελεύθερων ριζών που είναι υπεύθυνες για την αποδόμηση του υαλουρονικού οξέος του δέρματος.

Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το δέρμα του προσώπου μου αν έχουν συμβεί τα παραπάνω;
Ένα απλό peeling με κόκκους για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και του επιφανειακού σμήγματος. Ακολουθεί θεραπεία βαθύ καθαρισμού για την εξαγωγή του σμήγματος, έτσι με αυτόν τον τρόπο το δέρμα είναι έτοιμο για το τελευταίο βήμα που είναι η ενυδάτωση.
Μια σειρά ενυδατικών θεραπειών για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης και της ξηρότητας με χρήση ενυδατικών παραγόντων (οροί, μάσκες και κρέμες) όπως θαλάσσιες ουσίες δηλαδή έλαια ψαριών, φύκια, μεταλλικά άλατα από τον θαλάσσιο πυθμένα ή εκχυλίσματα φυτών ή φρούτων.

Το πρόσωπο και το σώμα μας χρειάζονται, εκτός από την επιβεβλημένη αντιηλιακή προστασία, προϊόντα που θα βοηθήσουν το δέρμα να ανακουφιστεί από την έντονη καταπόνηση που προκαλούν οι ισχυρές ακτίνες του ήλιου. Βοηθήστε την ερεθισμένη από τον ήλιο επιδερμίδα να ηρεμήσει, να αναζωογονηθεί και να διατηρήσει τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας της.

Για να καταπραΰνεις την ερυθρότητα

Παρόλο που όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της αποτελεσματικής προστασίας για την πρόληψη του ηλιακού ερυθήματος, πιο γνωστό ως ηλιακό έγκαυμα, μερικές φορές το δέρμα μας κοκκινίζει και καίει έπειτα από μια ημέρα στην παραλία. Για να καταπραΰνει την αντίδραση αυτή, η φροντίδα είναι εμπλουτισμένη με παράγοντες αναπλήρωσης λιπιδίων για να προσφέρει άμεση ανακούφιση. Απλώστε το σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές μετά το απογευματινό ντους. Θα θρέψει και θα ενυδατώσει το δέρμα σας αφήνοντάς το ελαστικό και απαλό.

Τα οφέλη του Ιαματικού Νερού της La Roche-Posay

Για να καταπραΰνεις το ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα, μια εξίσου ιδανική λύση είναι το Ιαματικό νερό της La Roche-Posay. Ο μοναδικός συνδυασμός μετάλλων και ιχνοστοιχείων χαρίζει φυσικές αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες

Προστατευτικές τροφές

Αυτό το καλοκαίρι φάε έξυπνα και υγιεινά βάζοντας στα πιάτα σου αντιοξειδωτικό λυκοπένιο το οποίο θα το βρείς στη σάλτσα ντομάτας ή στο καρπούζι, Β καροτένιο που υπάρχει στο καρότο, βιταμίνη C κυρίως από μπρόκολο που είναι και εποχικό και ρεσβερατρόλη που υπάρχει σε σταφύλια και μούρα για να μετριάσεις τη φλεγμονή που δημιουργεί ο ήλιος στο δέρμα σου και για να ενυδατ΄ψσεις το σώμα σου. Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό!

Δώσε έμφαση και στις πικάντικες γεύσεις: Πολλά βότανα και μπαχαρικά, όπως τζίντζερ, κουρκουμίνη και δεντρολίβανο, περιέχουν συστατικά με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Οι μελέτες αποδεικνύουν ότι η δραστική ουσία της κουρκουμίνης, αναστέλλει την πιθανή ανάπτυξη μελανώματος.