Το καλάθι μου

Σύνολο: {{order.final_cost}}
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2321 600949
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00
Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 39€ έως 3 κιλά
Ήλιος και θάλασσα - Τί Αντηλιακό πρέπει να χρησιμο
Πίσω στην λίστα άρθρων

Ήλιος και θάλασσα - Τί Αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε;

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν φορά αντηλιακό πριν φύγει από το σπίτι αλλά προτιμά να φτάσει στην παραλία για να το χρησιμοποιήσει. Το πρόσωπο και το σώμα μας εκτίθονται καθημερινά στις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τους μικρούς μας φίλους που το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Βρείτε ένα παιδικό αντηλιακό μέσα από την μεγάλη ποικιλία στο realpeach.gr.

Εκτός του ότι δεν φοράμε αντηλιακό (στο πρόσωπο χρειαζόμαστε αντηλιακό και ον χειμώνα), πολλοί δεν γνωρίζουν πως πρέπει να επαναλαμβάνουν κάθε 2 ώρες. Το αντηλιακό προσώπου είναι πολύ σημαντικό καθώς πρόκειται για μία ευαίσθητη περιοχή δέρματος. Ένα άλλο ζήτημα είναι η ποσότητα που χρησιμοποιεί κανείς.

Στο Realpeach.gr κάναμε την δική μας έρευνα ώστε να σας βοηθήσουμε περισσότερο με την επιλογή του αντηλιακού σας


Δερματολόγοι διαπιστώνουν πως ο μέσος όρος ποσότητας αντηλιακού που φοράμε είναι τόσο μικρός που κάνει τον δείκτη προστασίας SPF 50+ να συμπεριφέρεται σαν SPF 20. Μάλιστα, οι περισσότεροι βάζουμε αντηλιακό σε ποσότητα κάτω του μισού σε σχέση με την ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς ώστε απολαύσει την προστασία που  αναφέρει το προϊόν.
Για να προστατευτείς χρειάζεσαι για το πρόσωπο ποσότητα ίση με περίπου 1 κουταλιά του γλυκού.
 

Η λάθος χρήση του αντηλιακού (ή η λαθόλου χρήση) έχει πολλές άσχημες επιπτώσεις στο δέρμα κυρίως την φωτογήρανση, δηλαδή την δημιουργία ρυτίδων, προβλήματα στα μάτια, εγκαύματα, άλλα και πιο σοβαρά όπως καρκίνο του δέρματος και άλλα αισθητικά όπως το ανομοιόμορφο μαύρισμα.

Κάντε την αντηλιακή κρέμα προσώπου συνήθεια:
Λόγω του ότι το πρόσωπό σας εκτίθεται στον ήλιο καθημερινά, είναι αυτό που δέχεται και το μεγαλύτερο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας. Για το λόγο αυτό, η αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας είναι απαραίτητο καλλυντικό που πρέπει να φοράτε πάντοτε πριν βγείτε από το σπίτι σας -τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα- όλο το χρόνο κι όχι μόνο το καλοκαίρι. Η αντηλιακή κρέμα, άλλωστε, βοηθά να διατηρείται η επιδερμίδα σας φρέσκια, λαμπερή και δροσερή, εκτός από το να την κρατά προστατευμένους από τον ήλιο.

Υπάρχουν αντηλιακά με αντιρυτιδική δράση, με επανορθωτική και αναπλαστική, με ενυδατική αλλά και πολλά με χρώμα τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν το καθημερινό make up. Περιηγηθείτε για να βρείτε το κατάλληλο για το πρόσωπο και το σώμα σας ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας που έχετε αλλά και με τις ανάγκες σας.

https://www.realpeach.gr/el/catalog/%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1

Επιλέξτε τη σωστή επιλογή για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Ανάλογα με το αν το δέρμα του προσώπου σας είναι λιπαρό ή ξηρό, πρέπει να επιλέξετε και την κρέμα σας, έτσι ώστε να ενυδατώνει την επιδερμίδα σας όσο χρειάζεται και να μην την αφήνει αφυδατωμένη ή με περισσό σμήγμα.


Δώστε βάση στο δείκτη προστασίας. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα του προσώπου σας, τόσο περισσότερο είναι ευαίσθητη στον ήλιο.
Οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες προστατεύονται επαρκώς με ένα SPF 20, ενώ οι πιο ανοιχτές χρειάζονται υψηλότερο δείκτη που φτάνει μέχρι και 50+ και προστατεύει αποτελεσματικά από το σύνολο του φάσματος της ηλιακής ακτινοβολίας.


Διαλέξτε τη με βάση προβλήματα που αντιμετωπίζετε (πανάδες, ακμή κ.ο.κ.). Οι πανάδες σας μπορούν να εξαλειφθούν ή να μην ενισχυθούν, αν η αντηλιακή σας κρέμα έχει ειδική σύνθεση για το δέρμα με πανάδες, με SPF τουλάχιστον 30 και φυσικά φίλτρα, όπως οξείδιο του ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου. Αναλόγως πρέπει να κινηθείτε και για το δέρμα με τάση ακμής, επιλέγοντας μια αντηλιακή κρέμα που ενδείκνυται γι’ αυτές τις περιπτώσεις, με σμηγματορρυθμιστική δράση, έτσι ώστε να μην προκαλεί λιπαρότητα και σμήγμα στο δέρμα του προσώπου σας.


Δώστε προσοχή στα χείλη, τη μύτη και τα αυτιά σας. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά τα σημεία αυτά του προσώπου, και ειδικά η μύτη που προεξέχει, χρειάζονται κι αυτά τη δική τους φροντίδα και προστασία από τον ήλιο. Προφυλάξτε τα με αντηλιακά προϊόντα ειδικά γι’ αυτές τις περιοχές, προσφέροντας συμπληρωματική κυτταρική προστασία στην
επιδερμίδα σας και γλιτώνοντας το κάψιμο, το ξεφλούδισμα και τον ερεθισμό τους.
Θυμηθείτε ότι όσο πιο αποτελεσματικά προστατεύετε το πρόσωπό σας από τον ήλιο, τόσο περισσότερο εξασφαλίζετε ότι δεν θα «προδώσει» ποτέ την ηλικία σας!